Tuesday, December 28, 2010

Kerusi

Teringat satu persembahan oleh rakan2 di UMT . . . "Ini Kerusi Saya"
. . . Ya, ini kerusi saya! 
. . . Saya berhak pada kerusi ini kerana ini kerusi saya! 
. . . Jangan ambil kerusi ini, kerna kerusi ini milik saya!
. . . Kamu tak boleh sentuh kerusi ini, kerusi ini saya yang punya!

Whatever it is, as long as you are not try your BEST to get YOUR CHAIR**, you will never get your chair** which is act you're deserve to it.

Eid ul-fitr with Them

Tiba-tiba jer ade cerita raya kan? heheh. act, baru jumpa gambar nie. and terasa nak abadikan this memories here.
Kejadian berlaku pada hari raya ke-11, di tasik Seri Serdang bersebelahan UPM. 
Lokasi dicadangkan oleh Kak Khad.

 Kak Ena yg rajin potong ketupat dan sy hanya pandai tengok *;p

 Kak Jules bersama Kak Khad *bukan tema unggu tau!

 the ladies
  *pasan atau tak, sy tak berubah kedudukan pun, org lain jer yg ke sana ke mari alih tempat di sekitar sy. huhuhu pemalas!

 the Foods <3, and again i'm just looking. LOL


the only kumbang [mr. zuhdi] dlm geng kami. heheheh. Kak Ida is Zuhdi's wife *8)


**owwhhh plzzlah, nampak sgt sy tak berbuat ape pun selain sengeh *:p 


last but not least, happy eidul fitr peeps!

Thursday, December 23, 2010

Coffee and Tea

"Jah nak M?"
"Nak... nak M *8)"
"Kite g beli M ea.."
"two hot coffee, please"

"Nak minum ape?"
"teh tarik satu, teh ais satu"
"ehh... tukar-tukar, teh tarik kurang manis dua"


too much similarity between us, yes it's true, and because of that...
I heart you, just you and me <3

Wednesday, December 22, 2010

Short Listed

Besok ade satu misi penting: To help my only sis <3. Sy telah ditugaskan utk decorate bilik kak huda and her husband-to-be. so, here am already short listed a few example; 
Could be this... bilik depan da kaler biru, so tak payah cat lagi. heheh 

maybe this one.. suke frame gambar kat dinding tu sbb dia susun berterabur. bak kata Tyra Banks "perfect is not beautiful, human is beautiful"


yang nie sy tertarik sbb frame gambar yang dia susun berterabur jgk! hehehhe tak patut lah kalo tgok 1 aspek jer kan. 


. . . and the outcomes? jeng.jeng.jeng. kener tunggulah!

Cut your Fat

I love to watch Reality Show, and this is one of my favorite tv show;


. . . as you know, Jillian Michaels is one of their trainer and to be honest i love the way she help people with over weight to help themselves; 
Apa yg sy tahu sket2, dulu Jillian seorang kanak-kanak yg obes dan berjaya turunkan berat badan selepas amalkan gaya hidup sihat, bersenam dan byk minum air putih. yang menariknya lagi, mak Jillian nie seorang counselor! hehehe. so, sbb tu kalau peserta yg di bawah kendalian Jillian rasa down dan sebagainya, dia akan gunakan pendekatan kaunseling utk bantu peserta kembali bersemangat dlm hidup dan kuat menjalani latihan. 


and this is one of my favorite quote from Jillian. She said this quote while yelling at her trainee.
"You can choose to do it or choose to quit!" 

To Choose

to be hated one or to be loved by someone; 
I have my right to choose. and you too!


. . . sy berhak memilih *8)

Rain.Rain

Rain.rain, go away . . .
. . . tatau la jadi ke tak pegi besok. hmmmph


kadang tu, hari-hari yg hujan seperti kesah hidup. hujan tanpa henti, suram, lembap... and seriously, i just can't wait for the changes in my life. Please, Be STRONG!

Elements

For those who are not in psychology or counseling field . . . 
mungkin tertanya-tanya pasal elements or labels yang sy gunakan untuk her small happiness nie kan.
so, here a few explanation for u peeps. happy reading *;)
. . . secara mudahnye, 

. . . i took this elements from one of psychology theories: Psychoanalysis by Sigmund Freud,


. . . last but not least, by using one simple example.

Kau kesah?

. . . engko ade bf? ade? 
. . . kalo ader skali pun, no need to show off lah! heheheh peringatan tuk diri sendirik yer. slagi takde ikatan yg sah tu, tak perlu kot nak lebey2. nanti boleh mendatangkan meluat kat sesetengah org. 
Tapi, bak kata one of my fren, "like I care!"


. . . dengan kata mudahnye, "Ade aku kesahhh?" 

Makan Pagi

Pagi-pagi hari berangan nak having breakfast ala-ala omputih. hehhehe. tapi pg nie makan Laksam. syedap! pg tadi lepas p amek wan, terus g beli laksam kat kedai depan Hospital Dungun yg sebelah dengan Tabung Haji. boley cam tak? cam? ke tak? heheh. Suke beli kat situ sbb dia akan potong laksam tu bila kita nak beli and kuah dia masak sendiri dan yg penting sedap serta bersih *=)

It's a rainy Day!

Bila da masuk musim tengkujuh nie, mmg hari2 rasa lembap. eh ke lembab? papelah, yg penting nak gtau rasa basah jer.. plus sejukkk! grrrr.

tapi hujan tu kan rezeki.. kan.kan. 

Caring

. . . seronok kalau hidup nie penuh dengan kasih sayang,

. . . takde benci membenci, takde busuk hati. bukan susah pun nak hormat dan tunjukkan perasaan kasih tu kan? ke susah??