Friday, January 14, 2011

To be Fully Functioning

Everybody have their own problems.
Nobody do not have their own problems and always live in "perfect life".
Because "perfect" is not beautiful.
But as a human being, we have our own right to choose either to live happily in our limitations or to be problematic and continue to blame the others of what I am and of what you are.


Just . . .
think positively;
express your true feelings;
and act your good behavior.

Finally, you'll become a fully functioning person *;)

Wednesday, January 12, 2011

Fight Negativity

This is what I need now.
To put crisis situation out of my life, I need the positivity thinking.
. . . and just stay focused on my dreams *;)

4th semester, New Life

10 January 2011
my internship life is begin..

Hari pertama intern dah demam. ma cakap sbb sy tak biasa mandi awal. heheh. mane taknye. jam 5.50am dah bangun terus p mandi, then siap2 sume.
6.50am dah gerak dr upm. my first time ever drive pagi2 buta and di kL nih. hehehhe.

venue: Rumah Kanak-Kanak Tengku Budriah
. . . disambut baik oleh pengetua, diberi penerangan yang cukup jelas. everything is okay for me.
tinggal sy nak kena usaha sebaik mungkin!

. . . never give up until you've given out all your very best. It's better to fail trying than wondering what could have happened if you tried.
hmmm i love this quote!
it's make me feel better *:)

Thursday, January 06, 2011

Be good

. . . No matter what happens in life, be good to people. Being good to people is a wonderful legacy to leave behind.

Yes, its true. takde ape yg spesel kita boley dapat if buat tak baik kat orang, especially buat jahat pd orang baik. setuju tak?

Kartun

Tadi, balik dr class seminar sy ke JJ cheras selatan. untuk cari beberapa barang keperluan.
then . . . terjumpa banyak sgt katun nie:
. . . mungkin nie katun yg terbaru dan akan femes tak lama lagi. menggantikan spongebob, CJ 7 etc.

going to find some stuff for my lil car. to do a lil bit deco. tapi tak jumpa la yg berkenan. nanti ada masa p cari lg lah. katun kat atas nie tak sesuai utk girl lah kan. lau tuk lelaki is better B~)

Hope

I'm hoping my 4th semester will be as nice as possible for me . . .

Like candy . . . sweet and colorful!

Workload

I'm safely arrived at UPM..
. . . and today is my 4th day to be here *:~)

As you know, act i should start my internship by 3rd January 2011, but because of a few mistakes, jadinya intern sy ditunda pada 10th January 2011.
Okay, bercakap pasal my 4th semester, mmg boley kata giler punya sibuk. Rasa terketar-ketar nak siapkan semua kerja. and yang tak bestnye, keadaan masih berterabur sekarang nie. intern, class and the most important thing is my research. hopefully everything gonna be alright!

Sunday, January 02, 2011

Buat ini

Besok, sampai jer terus siapkan diri, pegi makan.
Settle uruskan diri, terus kemas bilik dan barang-barang. 
Iron baju, buat to do list untuk 4 January 2011 then jangan lupa check Google map. 
Siap semua tu, terus tido and set alarm jam 5.30 a.m.

Bertolak dr hostel jam 6.45 a.m. **thousand butterfly in my stomach ms taip sentence nie *=I
miza boleh! miza boleh! miza boleh! (^____^)

Never give up until you've given out all your very best.
It's better to fail trying than wondering what could have happened if you tried.

Suffering

Yer betul. sy sedang menderita. i am suffering of what i'm done. 

Menyesal dan rasa semput. 
Nak bernafas pun terasa lelah.
Teuknya kesan atas ape yg telah sy lakukan.

i'm trying to act as normal, 
i'm trying to be realistic and
i'm trying to not thinking too much about my critical condition.
But i still cant lie my heart.

Allah, please guide me...
start from this moment, i promise to myself . . . i will never let myself suffer again for ever. full stop.

Saturday, January 01, 2011

Need to be Calm

Hari: Isnin
Masa: 11.00am
Tarikh: 3 Januari 2011
Bas: Sani Ekspress
-------------------
Seperti yg tertera di atas,
Tadi dah pi beli tiket nak balik ke school.

Perasaan: Risau dan berdebar-debar.

Alasan: Internship start 3 January 2011, tapi sila lihat tarikh tiket bas sy di atas  **kalau mydear baca nie, abes la kantoi! Kawan-kawan sume start intern hari isnin, tapi sy masih dlm bas. Surat utk intern tak pasti lg da diterima oleh penyelia tempat internship atau tak. Hanya akan diketahui pada hari Isnin ini jugak. Preparation utk internship adalah tiada. 

Kondisi semasa: Kalut tapi buat-buat cool. Nasi da jadi bubur. **tapi sy lebih suka makan bubur ayam MCd drpd nasi goreng ;p

Harapan: Ini adalah situasi genting terakhir dalam hidup sy. lepas nie tobat tanak buat kerja last minute macam nie lagi. 

Jalan terbaik buat masa sekarang adalah;
Iyer, betul la tu . . .

You're not alone

ALONE.
Sape suka kan? Yer, kadang tu suka jugak sbb bila tengah serabut dgn bermacam kerenah manusia, teringin sangat nak bersendiri. 
Tapi bila terlebih masa untuk sendiri boleh naik muak dan akhirnya depressed.

My life. 
Sy pernah rasa terlalu sunyi dan juga pernah rasa terlalu ingin sendiri. 
Hidup seperti berselang-seli. Satu tempoh itu sunyi. Tempoh waktu seterusnya terlalu dihimpit pelbagai ragam manusia sampai kepingin punya masa untuk sendiri. 
Lumrah kan, manusia. tak pernah puas. 
Enkau mahu ke terus dibelengu rasa begini? **tanya pada diri sendiri
Sungguh tak hingin. Penat dan rasa berdosa kerana seperti tak reti bersyukur.

. . . The biggest LIE on the planet, "When i get what i want, i will be happy"


and because of this reason, 
I will DO my best to accept all my condition in life with . . .  
unconditional positive regards.
Just remember that, i am not alone <3

Welcome twenty-ELEVEN

Macam syarat jer kan. asal masuk tahun baru mesti ade azam dan bermacam bagai impian. Mine? let me keep it secret. boley kan. tak salah kan. nanti kalau cite2 bila tak tercapai buat malu jer. ape2 pun 2011, be +ve! and this year, i will make it happen.
Okay, nak cite ape yg diperhatikan, kat mane2 laman sosial cthnya facebook, twitter blogger dll, mesti nak wish happy new year, happy twenty-11, dan segala macam selamat lah!
same goes to me *;p. hehehe. tapi tanak upload pic 2011. nak upload pic yang kalerful sket.
.
.
.
.
.
.
We will open the book. 
Its pages are blank. 
We are going to put words and colors on them ourselves. 
The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.
Happy twenty-eleven people!

Setelah Penat

Fuhh... penat okay. siyes! da dalam 1 week cuba utk post kat blog tapi gagal. Tatau ape masalah dgn blogger nie. setiap kali pegi kat "New Post" or "Edit Posts" mesti dia mcm hanging gtu. 
Perasaan? rasa cam sengal giler. time kite rajin nak blogging, dia buat hal kan. 

Yes, it's true. i hate you, but i love you. that's why i keep trying to find the solutions. so that i can continue my part time hobby.

Ape-ape pun sekarang da rasa lega sbb da jumpa solution dia. 
Oh yer, kat bawah nie adalah post from mydear. sbb da fed up sgt cuba-cuba tak dapat kan, sy pun tanya kepada yg pakar and mintak si dia tolong check from his lappy. and the result? dia boley jer publish post from his lappy. means masalahnye mmg dr my lappy la. godek punye godek akhirnya da tau punca kat mana and dapatla settlekan keadaan yg tak best nie *;)
till then people <3


testing

iam testing my dear blogger...1 2 3