Sunday, March 13, 2011

Berita Terkini: Gunung berapi kembali aktif di Jepun

Salam . . .
Baru je kejap tadi, 11.30am, ma call and tanya hanif on9 ke tak. Sy cakap la, hanif tak on9. and again, scary news from Utusan Malaysia Online - Terkini Gunung berapi kembali aktif di Jepun. Nauzubillah.. Ma memang da tak tau nak cakap ape lg, hati ibu mane yg tak runsing? ? Sy kakak hanif pun da boley serisau ni, inikan pula ma. Ma cakap suh hanif balik, tapi mcamane nak balik, sy pun da banyak kali jgk gtau kat hanif kalau boley balik, balik lah. Yang jadi masalahnye, hanif mmg tak boley balik. Dia cakap flight sgt banyak delay. If dia keluar dari rumah kawan dia sekarang mcm2 boley terjadi lagi. Lagi berita pasal loji nuklear yang dah pecah, yup memang kerajaan Jepun ada safety yang paling tercanggih di dunia nie berkenaan bencana alam mcm tsunami nie, tapi bila bercakap pasal "bencana alam" macam2 boleh jadi. Apa yang boleh kita buat selain melipatgandakan amalan dan doa . . .

p/s: Hanif, if mu baca entry nie, ma pesan suh msg or call ma or bagitau keadaan mu kat sana ke aku ke. At least once per day. Jaga diri baik2, jaga kesihatan dan jangan lupa pakai topeng mulut dan hidung tu.

0 comments: