Friday, May 27, 2011

Cool thing

Happy Friday readers *;D
something special today is about the benefits of Laughing . . .
you know what, with laughing it can reduces your heart disease,
it can be as a natural pain killer,
also as an improver breathing,
hmm in advance for obese person, it can helps you to lose weight,
and gives you a good sleep at night,
decrease your stress, 
and last but not least it can makes you look young!

So then don't forget to love, smile and laugh for all benefits above *;)
happy smiley people!

Wednesday, May 25, 2011

Satu Ketika

Salam all!
Hari tu kan, azli ade datang kL sbb dia ade interview kat saga corporation kat sepang. Dalam masa yg sama kak na pun datang kL sbb ade kursus MARA. Dalam weekend yg sama jugak, tiba.tiba jer Dr Wan aka my thesis and internship supervisor nak datang menyelia untuk sy punya group counseling. Jadinye, korang boley bayang tak betapa celarunya hidup sy weekend tu. Minggu yg sepatutnya gembira suka dan ria bersama-sama dah jadi caca ala-ala marba.. Fuhh.. Tapi setelah ditimbang-timbang sepak raga kalau sy mintak tangguh dengan Dr wan penyeliaan tu, mesti sy menyesal tak sudah nanti. Lalu, mahu tak mahu itu ajelah pilihan yang sy ade, jumpa azli, pegi rumah kanak.kanak, jumpa kak na, diselia dan akhirnya baru dapat spend time ngn kak na and shaf.

Kiranya pagi hari jumaat 25 March tu, sy pegi breakfast kat area b.baru bangi ngn azli, then azli pegi interview and sy pulak ke Rumah Kanak.kanak untuk buat a few preparation before supervisor datang menyelia esoknya. Okey, settle semua dalam jam 2.00pm azli datang amek sy and hantar sy ke kelas jam 3.00pm. Malam tu pulak kami dah janji ngn kak na, shaf and kawan2 diorang yg lain untuk celebrate birthday azli, shaf and syamimi. **hmm korang boley bayang tak betapa ekspressnye hidup sy hari tu seekspress sy bercerita nie*;p Kami dah set untuk celebrate kat kedai makan area cheras, namun sy ngn azli sampai lewat sket sebab sy habes kelas lewat and kitorang pegi mines kejap utk beli donashi doraemounnnn. ehhee! Makanya ini adalah gambar(s) yg mimie and nadia ambil pada malam kejadian.

ang ang ang donaaaashiii iteeu! *:)

birthday girl and boys

desert for this makan.makan

the ladies *ehem.ehem

 close friend|muaacher!

Sudah makan-makan kami (azli dan sy) yg datang lewat nie balik awal lah pulakk..heheh sebab al-maklumlah kan sy nie duk hostel so memang tak boley balik lewat dr jam 12.30am. Bukan tak berani nak buat nakal balik lewat, tapi sy nie budak baik kan, tak sampai hati nak melukakan hati pak guard yg bersengkang mata menjaga keselamatan kami semua *tangan di dada mata pandang ke atas *;P Sampai hostel sy tak terus tidur yer semuaa, tapi duk buat preparation utk penyeliaan esok. huuuu rebeh mato! Besoknya kami breakfast di Maulana, then sy hantar azli ke KTM and terus gerak ke RKKTBC. Alhamdulillah penyeliaan tu berjalan dengan lancar and malamnye sy tidur di cheras ngn kak na. Sembang pulak sampai 3 pagi... huhuuu But for me it doesn't matter lah kan memandangkan kami memang susah sgt nak berjumpa sekarang. Once dapat jumpa tu sy lagi akan rasa menyesal kalau sy tidur awal *:)

Hmmm i think, that's all for this entry. Sampai jumpa lagi <3

life.passion.purpose

.
.
.
"Let your world be wonderful today.
Let your moments be filled with life and passion and purpose .

Do you see how extraordinary this day can be? See it, live it and it is"
|Ralph Marston
.
.
.

this is LOVE



Loves is when my mommy makes coffee for
 my daddy and she takes a sip before giving it 
to him, to make sure the taste is OK.
Danny, age 7.

28th January and the story begin . . .

Oh yea, alang-alang rajinss plak hari nie sy mengupdate belog nie kan. Rasanya elok sy sempurnakan niat yang dah lama sy pendamkan selama ini. wuhuuu.. Nak upload entry pasal our 3rd anniversary (^^). For my FBians maybe dah ramai yg tahu pasal cerita nie and dah penah menengok la kot. **pd yang concern dengan hidup i *;p heheh. Kiranya 28th January 2011 adalah tahun ke-3 sy dan azli bersama? bercinta? berkasih? huiish entahlah nak klasifikasikan sebagai ape. Rasa bersalah pada diri sendiri pulak. Tapi ape-ape pun, nak jugak upload few pictures here. Sebelum nie, pd anniversary kami yang ke-3 nie adalah turn sy untuk plan something untuk kami dan buat kejutan untuk pasangan. heheh. Kiranya next year will be his turn to make our special day becomes double and triple memorable <3

So, kali nie sy dah plan dr awal bulan Jan lagi. Antara plan sy adalah tempah cupcake, belikan kemeja-T yang same color, bawa ke tempat yg seronok dan buatkan si dia tersenyum memanjangggg (^________________^)
Miza boleh, miza boleh, miza boleh!!

saye yg Oh-so happy *;D 

the aturcara program 

the cuppies 

sukeee nengok azli makan cuppy nie <3


her happy smiley face (^___^)

gembira bersama (^^,V 

sy yang pandai kayuh beskal ;p 

end of the memorable day 

. . . and YAY we're 3 years now and still counting for the years of our lovely relationship <3

Dream Big

Hye semua . . .
sebelum meneruskan bait seterusnya, macam biasalah ea, sorry sebab sy sekarang dah jadi malas sikit nak update blog nie. Nie kira malas sikit, kalau malas banyak tak tau la nak cakap camane kan. harap semua tak marah ea. smile *:)

Sekarang sy dah settle semester ke-4 and dah dapat pun result gpa serta cgpa keseluruhan. Alhamdulillah rasanya ramai yg tahu jadi postgraduate student nie tak susah pun nak score exam. Kalau rasa mcm nak menangis masa jawab final exam plus dengan menyesallll giler tak study awal-awal sekalipun tapi bila tiba result final exam keluar, konfem boleh senyummmmm meleret. hehehe. Agaknye camtu kot perumpamaan nak beritau betapa takde masalahnye nak score untuk exam nie. And sebab tu jugak kot for postgraduate students nie takde istilah first class, second class upper, second class lower ke, tak silap sy lah ea. Kalau salah mintak betulkan. Hmm sebabnye kalau sape yg buat master degree or phd nie tak dapat score paling kurang 3.8 and above, memang mengahabiskan borehhhh jor belajor nie. Siyes cakap. Tapi ape-ape pun sebenarnye kita memang kena belajar sungguh-sungguh jugak kan. Buat pe ditanggung belajar tapi tak gunakan sebaik mungkin. Lagi teruk kalau belajar tanggung sendiri, tapi tak hargai ilmu yg dicari. kan.kan.

Ehh, apesal tajuk entry nie boley jadi Dream BIG? hmmm jap-jap rewind balik <<<<<<<<<<<<<<<<
haaa, dah ingat. Pasal dream big. Tak salahkan ade impian yg besar. As long as kita yakin ape yg kita impikan tu mampu kita lalui. Kalau tak mampu kita usahakan tu namanya angan-angan semek jenin *;p

Jadinya, sy memang ade impian. Not angan-angan ea. Hmmm cuma terkadang tu bila nafsu melebihi segalanya, mulalah hati dan fikiran mempersoalkan ape yg belum dimiliki. Tapi sekurang-kurangnya sy masih sedar bila mana hati dan fikiran mula menyeleweng begitu. Itu tandanya Allah masih sayangkan sy dan mahu sy balik kepada-Nya dan kembali niatkan impian ini kerana ibadat kepada Allah. InsyaAllah, sy yakin segala penat lelah yang tak ade sape pun tahu apa yg sy tanggung di sebalik gelak tawa sy nie dan hanya Dia yang tahu, akan terbalas jua satu hari nanti . . .  amen.