Wednesday, May 25, 2011

Dream Big

Hye semua . . .
sebelum meneruskan bait seterusnya, macam biasalah ea, sorry sebab sy sekarang dah jadi malas sikit nak update blog nie. Nie kira malas sikit, kalau malas banyak tak tau la nak cakap camane kan. harap semua tak marah ea. smile *:)

Sekarang sy dah settle semester ke-4 and dah dapat pun result gpa serta cgpa keseluruhan. Alhamdulillah rasanya ramai yg tahu jadi postgraduate student nie tak susah pun nak score exam. Kalau rasa mcm nak menangis masa jawab final exam plus dengan menyesallll giler tak study awal-awal sekalipun tapi bila tiba result final exam keluar, konfem boleh senyummmmm meleret. hehehe. Agaknye camtu kot perumpamaan nak beritau betapa takde masalahnye nak score untuk exam nie. And sebab tu jugak kot for postgraduate students nie takde istilah first class, second class upper, second class lower ke, tak silap sy lah ea. Kalau salah mintak betulkan. Hmm sebabnye kalau sape yg buat master degree or phd nie tak dapat score paling kurang 3.8 and above, memang mengahabiskan borehhhh jor belajor nie. Siyes cakap. Tapi ape-ape pun sebenarnye kita memang kena belajar sungguh-sungguh jugak kan. Buat pe ditanggung belajar tapi tak gunakan sebaik mungkin. Lagi teruk kalau belajar tanggung sendiri, tapi tak hargai ilmu yg dicari. kan.kan.

Ehh, apesal tajuk entry nie boley jadi Dream BIG? hmmm jap-jap rewind balik <<<<<<<<<<<<<<<<
haaa, dah ingat. Pasal dream big. Tak salahkan ade impian yg besar. As long as kita yakin ape yg kita impikan tu mampu kita lalui. Kalau tak mampu kita usahakan tu namanya angan-angan semek jenin *;p

Jadinya, sy memang ade impian. Not angan-angan ea. Hmmm cuma terkadang tu bila nafsu melebihi segalanya, mulalah hati dan fikiran mempersoalkan ape yg belum dimiliki. Tapi sekurang-kurangnya sy masih sedar bila mana hati dan fikiran mula menyeleweng begitu. Itu tandanya Allah masih sayangkan sy dan mahu sy balik kepada-Nya dan kembali niatkan impian ini kerana ibadat kepada Allah. InsyaAllah, sy yakin segala penat lelah yang tak ade sape pun tahu apa yg sy tanggung di sebalik gelak tawa sy nie dan hanya Dia yang tahu, akan terbalas jua satu hari nanti . . .  amen.

0 comments: