Sunday, October 16, 2011

Blue and Orange

Sekarang fokus kerja lebih kepada merangka susun atur dan design utk student development and counseling unit. Semua perlu difikirkan, baik dari segi pemilihan warna, keperluan peralatan, hiasan, sistem dan banyak lagi lah. Tapi malangnya tak banyak yg mampu sy buat memandangkan cost yg memang menjadi perkara pokok dalam melaksanakan tugas sy sekarang. So semalam sy dah ke mydin dan giant di kay tee untuk beli beberapa barang yg diperlukan. Hmm barang tak banyak mane dan bukan barang besar pun, tapi dah sampai RM130+.

Bercakap pasal tema warna, sy pun agak pening sebenarnya. Banyak sgt warna-warna yg menarik dan memukau pandangan. Tapi sy terhadkan pilihan sy kepada warna yg agak ceria, dan mampu memberikan semangat kepada sesiapa yg memasuki bilik ini. Jadi sy putuskan utk memilih tema warna ini:


Basically, orange and blue colors. Kombinasi yg menarik dan ceria pada pandangan mata sy lah. Tapi bila sy fikir kepada sesuatu yg menyejukkan, warna hijau lembut dan pink mungkin lebih sesuai. Entahlah. Setakat ini, sy masih kekalkan dengan pilihan warna di atas. Cuba dlu, kalau nampak terlalu garang, sy tak akan teragak-agak utuk tukarkan warna di atas dengan warna yg lebih sejuk dan mendamaikan.

4 comments:

zuhanif said...

miza wat per skrg? miza nak no phone blh huhuhu rindu sgt2 kat miza.

mizahamizah said...

|Zuhanif: miza keje kat ucsi kak. campus tganu. okey, nanti miza pm akak no fon miza ea *=)

zuhanif said...

wah balik ganu heheheh :)ok2 baru-baru ni akak ada email dgn Dr susan yg ngajar art terapi tu. nak bwk masuk art terapi dlm adk :)pe2 nanti kita tukar2 idea ya :P

mizahamizah said...

Zuhanif: haah, duk dekat sket ngn ma. hihi. Oh ea ke.. bagusnye akak. elok idea akak tu, mesti dapat hasil yg menarik nanti. banyak boleh teroka klien tu. Good luck kak.
Boleh2, nanti kita tukar2 idea. anytime kak *=)